Rijbewijs
Als je net in het bezit bent van je rijbewijs, zijn er nog een paar dingen handig om te weten. Zo heb je de eerste vijf jaren een beginnersrijbewijs, maar je leven lang een puntenrijbewijs. Als je je afvraagt wat het verschil is, lees dan verder! Maar misschien wil je ook wel verder met een andere categorie omdat je ook met een aanhangwagen wilt leren rijden. Of misschien wel motorrijden! Ben je nog geen 18? Dat maakt niet uit, want ook dan kun je beginnen met rijles! Lees meer over het rijbewijs in de volgende artikelen:
Aanvraag rijbewijs
Autorijden & medicatie
Als je wilt autorijden met medicatie is het belangrijk dat je zeker bent dat de medicatie die je neemt geen bijwerkingen heeft die invloed hebben op je rijvaardigheid. Van sommige medicatie kun je bijvoorbeeld slaperig of duizelig worden. Dit is ook weer afhankelijk van de soort aandoening en de soort medicatie. Lees er meer over in het artikel.
Beginnersrijbewijs
Je eerste rijbewijs is een beginnersrijbewijs. De overheid probeert sinds 2002 met het beginnersrijbewijs overtredingen onder de vaak jonge bestuurders zonder veel ervaring met autorijden strenger aan te pakken. Zo gelden er voor bestuurders met het beginnersrijbewijs ook strengere regels voor beschonken rijden. Lees meteen verder!
Puntenrijbewijs
Rijbewijs vanaf 17 jaar of 70+
Categorieën rijbewijs
Natuurlijk zijn er nog meer voertuigen waarin je kunt rijden buiten de personenwagen. Daarvoor heb je in de meeste gevallen een ander (aanvullend) rijbewijs nodig. Dit is bijvoorbeeld het geval als je wilt motorrijden, op de bus wilt rijden of voor je werk met een vrachtwagen dient te rijden. Lees meer over de verschillende categorieën waarvoor je nog meer een rijbewijs kunt halen.